(4-6 annosta)

Nopean jauhelihapastavuoan valmistelu ei vie kauaa. Vuoka kypsyy uunissa noin puolessa tunnissa, joten sen voi valmistaa myös arkena.

2 sipulia
1 kynsi valkosipulia
400 g vähärasvaista jauhelihaa
4-5 rkl vehnäjauhoja
3 dl vettä
1 prk tomaattimurskaa
3 dl maitoa
0,5 rkl kuivattua oreganoa
0,5 rkl yrttimaustetta
0,5 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
0,25 tl valkopippuria
0,75 pss makaroneja, joita ei tarvitse esikeittää esim. pieniä lasagnelevyjä tai kauramakaroneja

Kuorrute laatikolle:
0,5 dl vähärasvaista juustoraastetta

Voitele uunivuoka. Kuori sipulit ja hienonna ne silpuksi. Ruskista jauheliha kevyesti teflonpannulla tai -kasarissa. Lisää joukkoon sipulit. Lisää vehnäjauhot, vesi ja tomaattimurska. Anna kastikkeen kiehahtaa. Lisää maito ja mausteet. Kuumenna kastike kiehumispisteeseen koko ajan sekoittaen.

Mittaa raa'at pienet lasagnelevyt tai makaronit vuokaan, ja kaada kastike päälle. Sekoita makaronit kastikkeen joukkoon varovasti ja ripottele pinnalle juustoraastetta.

Kypsennä vuokaa 200 asteessa noin 35 minuuttia. Ota kypsä ruoka uunista ja anna sen vetäytyä hetken aikaa folion alla.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />