1 muna
1 dl maitoa
1/2 dl hiivaleipävehnäjauhoja
1 rkl vehnänalkioita
1-2 omenaa (<?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />100 g)
1/4 dl marjoja, esim. mustaherukoita
1/2 tl rypsiöljyä paistamiseen
(ripaus sokeria pinnalle)


Vatkaa jauhot ja vehnänalkiot muna-maitoseokseen. Jätä taikina lepäämään siksi aikaa, kun käsittelet omenat. Poista niistä siemenkota ja pilko paksuhkoiksi viipaleiksi. Jos mahdollista, käytä kotimaisia omenoita, jotka voi syödä kuorineen.Levitä tippa öljyä munakaspannulle sormella tai sudilla ja asettele omenaviipaleet kehään pannun ympäri. Kuumenna niitä hetki, ennen kuin kaadat taikinan pannun keskelle. Jos taikina ei leviä kunnolla, kallista pannua varovaisesti tarpeen mukaan. Lisää lopuksi mustaherukat minipannarin keskelle.  <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Kypsennä "pannukakku" kohtalaisella lämmöllä ja nauti lämpimänä. Jos tuntuu, että pannari kaipaa lisää makeutta, ripottele pinnalle pikkuisen sokeria - meille tämä on kyllä maistunut ilman sokeriakin.