5-6 perunaa
1 sipuli (tai 1 pss peruna-sipulisekoitusta)
1 pieni kirjolohifilee (n. <?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />300 g)
1 prk kevytranskankermaa
2 rkl siirappia (tai hunajaa)
ripaus mustapippuria
1 rkl kuivattua tilliä
1 tl suolaa


Voitele uunivuoka. Kuori perunat ja leikkaa suikaleiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Voit käyttää myös pakastettua peruna-sipulisekoitusta. Viipaloi kala noin sentin viipaleiksi.
Sekoita mausteet ranskankermaan. Levitä ainekset kerroksittain vuokaan ja sekoita joukkoon ranskankermaseos.

Kypsennä 200 asteessa noin tunnin ajan. Tarjoa laatikon kanssa esimerkiksi porkkana-ananassalaattia tai kurkkuraastetta.

Kinkku-perunalaatikon saat korvaamalla kirjolohen 200 grammalla palvikinkkua tai valmiita kinkkusuikaleita. Käytä silloin tillin sijasta vaikkapa oreganoa. Broilerilaatikko syntyy 400 grammasta broilerisuikaleita. Käytä mausteeksi currya.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />