Lasten suosikki spagettilihavuoka kypsyy uunissa vaikkapa ulkoilun aikana.
300 g pätkittyä spagettia
300 g vähärasvaista jauhelihaa
1 kpl sipulia
1 prk tomaattimurskaa
2-3 rkl tai tomaattisosetta
1 rkl tuoretta timjamia
1 rkl tuoretta basilikaa
1/2 tl mustapippuria
1/2-1 tl suolaa
(1 kpl pieni valkosipulin kynsi)
Muna-maito:
1/3 l rasvatonta maitoa
1kpl kananmunaa
Päälle:
juustoraaste vähärasvaisesta juustosta
Kiehauta spagetteja noin 3-5 minuuttia vedessä. Valuta spagetit siivilän läpi. Ruskista jauheliha ja sipulit kevyesti teflonpannulla. Silppua tuoreet yrtit hienoksi. Lisää kuuman jauheliha-sipuliseoksen joukkoon tomaattimurska ja mausteet. Hauduta kastiketta noin 5 minuuttia. Sekoita keskenään spagetti ja jauhelihaseos. Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Sekoita munamaito ja kaada se lopuksi vuokaan. Raasta juusto ja ripottele päälle. Paista vuokaa noin 45 minuuttia 175 asteessa. Nosta lopuksi uunin lämpö 225 asteeseen ja jatka paistamista noin 10 minuuttia, jotta ruoka tulee pinnalta kauniin väriseksi. Anna laatikon jäähtyä hieman ennen tarjoilua.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
sunnuntai, 4. kesäkuu 2006
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.