AVARUUSKALA

 

1 rkl rypsiöljyä

<?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />2 dl kaalia

2 dl porkkanaa

2 dl palsternakkaa

300 g siian tai kirjolohen fileetä

ripaus suolaa

currya

paprikaa

hunajaa

1 paistopussi

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

 

 

LOHKOPERUNAT LISUKKEEKSI

½ l perunalohkoja

2 tl rypsiöljyä

½ tl muskottia jauheena

ripaus suolaa

 

 

 

 

JUURESTEN ESIKYPSENNYS

 

- raasta kaali, porkkana ja palsternakka

- lorauta rypsiöljyä pannulle ja laita juuresraaste kypsymään

- mausta currylla, paprikalla ja hunajalla

 

 

KALAN VALMISTUS

 

-poista selkäfileestä ruodot, niitä on n. 30 kalan niskasta alkaen

-vatsaontelon ruodot ja evä saavat olla mukana

-leikkaa filee ruotojen välistä poikittain kahteen osaan, jotta se mahtuu paremmin paistopussiin

 

 

AVARUUSKALAN PAISTAMINEN

 

-sivele kalafileen päälle chilikastiketta

-levitä kasvikset paistopussiin ja nosta kalafilee kasvisten päälle

-sulje pussi ja leikkaa saksilla pieni reikä pussin kulmaan

-kypsennä kalaa uusissa 15-20 minuuttia vain100 asteen lämmössä,

jotta kalan terveelliset omega-rasvahapot säilyvät

-käytä kalan paistamisessa sisälämpötilamittaria

-kun mittari näyttää 55 astetta, kala on kypsää

 

 

 

LOHKOPERUNAT LISUKKEEKSI

 

-pese perunat huolella ja leikkaa lohkoiksi kuorineen

-levitä perunalohkot pellille ja ripottele muskottia päälle

-ripottele rypsiöljyä perunoille

-kypsennä uunissa 200 asteessa 10 minuuttia

 

 

ANNOKSEN KOKOAMINEN

 

- nosta lautaselle sopiva annos kalaa ja juureksia

- laita lisukkeeksi paistettuja perunalohkoja