Tämä piirakkaohje on niin helppotekoinen, että leipominen onnistuu hyvin yhdessä lasten kanssa. Kunhan aikuinen huolehtii raparperin pilkkomisesta, lapset voivat osallistua kaikkiin muihin työvaiheisiin.

Näin syntyy helppotekoinen raparperipiirakka


AINEKSET:
3 dl jauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
½-1 tl kaardemummaa
2 dl sokeria
2-3 raparperin vartta
0,75 dl öljyä tai <?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />100 g rasvasulaa
2 munaa
1,5 dl maitoa
(tomusokeria pinnalle)

VUOKA: lasagnevuoka tai pyöreä piirakkavuoka
(halkaisija n. 28 cm)

OHJEET: Pilko raparperi hienoksi. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja mausteet keskenään. Lisää sitten muut ainekset ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kaada voideltuun vuokaan. Tasoita.

Paista kypsäksi 175-asteisessa uunissa alatasolla n. 25-35 minuuttia.

Tarjoile raparperipiirakka joko kuumana jäätelön kanssa tai kylmänä tomusokerilla koristeltuna.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />