<?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />200 g spagettia

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Jauheliha-tomaattikastike:

250-300 g jauhelihaa

1 sipuli tai 0,5 dl pakastettuja Pirkka-sipulikuutioita

1 rkl öljyä

1 tlk tomaattimurskaa

1/2 tl rouhittua mustapippuria

1 tl suolaa

 

Juustokastike:

2 rkl margariinia

4 rkl vehnäjauhoja

6 dl maitoa

1/2 tl suolaa

1/2 tl paprikajauhetta

1 dl juustoraastetta

 

1. Keitä muutaman kerran pätkittyjä spagetteja runsaassa, kiehuvassa suolalla maustetussa vedessä, jossa on hieman öljyä, noin 6 - 7 minuuttia. Valuta, mutta älä aivan kuivaksi.

2. Kiehauta pannulla kuumassa rasvassa hienonnettu sipuli ja siirrä se lautaselle. Ruskista jauheliha.

3. Yhdistä sipuli ruskistettuun jauhelihaan. Kaada pannulle tomaattimurska ja mausteet. Hauduta kastiketta noin 5 minuuttia.

4. Sulata juustokastiketta varten rasva kattilassa. Sekoita joukkoon jauhot ja kiehauta ne rasvassa.

5. Siirrä kattila pois levyltä ja sekoita kylmä maito joukkoon. Siirrä kattila uudelleen levylle ja anna kastikkeen kiehua hiljalleen noin 5 minuuttia. Mausta suolalla ja paprikajauheella, lisää juustoraaste.

6. Voitele 1,5 - 2 litran vuoka ja kaada vuorotellen jauheliha-tomaattikastiketta ja spagettia vuokaan niin, että päällimmäiseksi tulee ohut spagettikerros. Kaada juustokastike vuokaan ja kypsennä sitä 200-asteisessa uunissa noin 30 - 40 minuuttia niin, että pinta on kauniin ruskea.

 

Tarjoa ruoan lisäkkeenä tuoretta salaattia ja etikkapunajuuria tai maustekurkkua. Vihje: Vuoka valmistuu helposti tähteeksi jääneestä spagetista. Ruoka on lasagnen tyyppinen, mutta sen valmistus spagetista mahdollistaa ruoan valmistuksen pyöreässä vuoassa, jollainen on lähes joka taloudessa.