1–2 rkl rypsiöljyä

<?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />300 g kalkkunan, hirven tai naudan jauhelihaa

2 dl sipulisilppua

1 rkl tomaattisosetta tai ketsuppia

½ tl mustapippuria

1 tl paprikaa

2 rkl vehnäjauhoja

3–5 dl vettä

ripaus suolaa

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

 

JAUHELIHAKASTIKKEEN VALMISTUS

 

-kuumenna öljy pannulla tai kasarissa

-lisää jauheliha ja sekoita, kunnes liha on harmaata

-lisää sipuli, mausteet ja tomaattisose

-jatka kypsentämistä minuutin verran

-lisää jauhot ja sekoittele seosta pari minuuttia

-lisää kuuma vesi desi kerrallaan,

aina välillä huolella sekoittaen; näin saat notkean kastikkeen

-hauduta kastiketta 10 minuuttia

-voit piristää kastiketta valkosipulilla,

chilillä tai jollain yrtillä, mutta älä peitä lihan omaa makua

 

 

ANNOKSEN VALMISTUS

 

-tarjoa kastikkeen kanssa kuoripäällisiä perunoita ja punajuuri-kaalisalaattia.