150 g kuivattuja luumuja
1 dl hasselpähkinöitä
1 dl konjakkia tai brandyä
200 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
2 munaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl kermaa

1. Leikkaa luumut pieniksi paloiksi tai suikaleiksi ja rouhi pähkinät.
2. Kaada konjakki luumujen ja pähkinöiden päälle .
3. Anna niiden maustua muutamia tunteja.
4. Vaahdota rasva ja sokeri.
5. Lisää munat yksitellen ja vatkaa voimakkaasti.
6. Lisää taikinaan vehnäjauho-leivinjauhoseos, kerma sekä luumut ja pähkinät liemineen.
7. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan.
8. Kypsennä 175-asteisessa uunissa runsas tunti.
9. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.
10. Säilytä peitettynä pestyssä kakkuvuoassa tai alumiinifolioon kiedottuna.
11. Luumukakku on parhaimmillaan vasta parin päivän kuluttua.