torstai, 6. heinäkuu 2006
LUUMU-KONJAKKIKAKKU
1 dl hasselpähkinöitä
1 dl konjakkia tai brandyä
200 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
2 munaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl kermaa
1. Leikkaa luumut pieniksi paloiksi tai suikaleiksi ja rouhi pähkinät.
2. Kaada konjakki luumujen ja pähkinöiden päälle .
3. Anna niiden maustua muutamia tunteja.
4. Vaahdota rasva ja sokeri.
5. Lisää munat yksitellen ja vatkaa voimakkaasti.
6. Lisää taikinaan vehnäjauho-leivinjauhoseos, kerma sekä luumut ja pähkinät liemineen.
7. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan.
8. Kypsennä 175-asteisessa uunissa runsas tunti.
9. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.
10. Säilytä peitettynä pestyssä kakkuvuoassa tai alumiinifolioon kiedottuna.
11. Luumukakku on parhaimmillaan vasta parin päivän kuluttua.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.