MANSIKKAKOHOKAS
8–12 hengelle
1 l mansikoita
2 rkl sokeria
100 g smetanaa
1½ rkl maissitärkkelystä
6 kananmunanvalkuaista
1 dl sokeria
Vuokiin:
voita tai margariinia
sokeria
Pinnalle:
tomusokeria
LIMETTIKERMAVAAHTO
2 dl kuohukermaa
1 tl raastettua limetinkuorta
2–3 rkl sokeria
1. Perkaa mansikat.
2. Voitele vuoat, esimerkiksi uuninkestävät kahvikupit tai lasit, voilla tai margariinilla ja sokerilla.
3. Soseuta kattilassa sauvasekoittimella mansikat, sokeri, smetana ja maissitärkkelys.
4. Kuumenna mansikkaseos kiehuvaksi, sekoita vispilällä koko ajan. Ota kattila pois liedeltä ja anna seoksen hieman jäähtyä.
5. Vatkaa sähkövatkaimella valkuaiset ja sokeri kiinteäksi vaahdoksi.
6. Sekoita valkuaisvaahto mansikkaseokseen.
7. Annostele mansikkavaahto vuokien yläreunaan asti. Voit tarvittaessa säilyttää kohokkaita vuoissaan jääkaapissa reilun tunnin ennen paistamista.
8. Nosta vuoat uunin keskiritilätasolle ja paista mansikkakohokkaita 175 asteessa noin 15 minuuttia. Älä avaa uuninluukkua kypsennyksen aikana.
9. Ripottele kohokkaiden pinnalle tomusokeria ja tarjoile kohokkaat heti.
10. Tarjoa mansikkakohokkaiden kanssa limetinkuorella ja sokerilla maustettua kermavaahtoa.
torstai, 20. heinäkuu 2006
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.