4 ahvenfileetä

suolaa

mustapippuria

rypsiöljyä

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Leivittämiseen

 

vehnäjauhoja

2 kananmunaa

1 1/2 dl raakaa perunaraastetta

ripaus suolaa

 

 

ALKUVALMISTELUT

 

-poista ahvenfileistä ruodot

-riko munat ja vatkaa kunnolla

-kuori ja raasta perunat hienoksi raasteeksi

-purista liika vesi pois raasteesta ja sekoita raaste munan kanssa

 

 

AHVENFILEIDEN PAISTAMINEN

 

-mausta fileet suolalla ja pippurilla

-käännä liesi neloselle ja kuumenna pannu

-pyörittele fileet jauhoissa ja peruna-munamassassa

-kaada pannulle ruokalusikallinen öljyä ja nosta kalafileet pannulle

-paista fileitä minuutti tai kaksi, ja käännä ne ympäri

-käännä lieden teho kakkoselle

-paista fileet kauniin ruskeiksi ja rapeiksi