<?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />800 g jauhelihaa
1 prk (70 g) tomaattipyreetä
1 tl suolaa
1 lihaliemikuutio
½ tl mustapippuria
1½ l vettä (en ole kyllä itse saanut vuokaan mahtumaan kuin 1 litran)
350 g (n. 7 dl) pätkäspagettia
250 g koskenlaskijajuustoa (maultaan voimakas, tai mistä itse tykkää, aikuisempaan makuun kannattaa kokeilla esim. mustapekkajuustoa, itse olen enimpiä pippureita rapsutellut pinnalta pois ja jos käyttää mustapekkajuustoa ei tarvitse lisätä muuta pippuria)

Ruskista jauheliha sen jälkeen lisää joukkoon tomaattipyree ja mausta seos suolalla ja mustapippurilla. Lisää joukkoon vettä (itse olen laittanut tässä vaiheessa n. ½ litraa kun pannulle ei enempää mahdu) ja lihaliemikuutio (pilkottuna jos haluaa). Pidä jauheliha miedolla lämmöllä tästä eteenpäin. Keitä spagetti. Lohko suletejuusto pieniksi paloiksi ja lisää jauheliha-vesiseokseen. Kun spagetti on kypsää ja juusto kokonaan sulanut jauhelihan joukkoon sekoita nämä (voideltuun) uunivuokaan. Lisää loppu vesi (litra tai ½ litraa, miten saat mahtumaan). Paista 200 asteessa n. 35-40 minuuttia.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />