1 salaatinkerä
1 l mansikoita
n. 300 g kuorittuja katkarapuja
kourallinen basilikanlehtiä tai hiukan vähemmän sitruunamelissaa

Kastike:
1–2 sipulia varsineen
2 rkl sitruunamehua tai viinietikkaa
0,25 tl rouhittua mustapippuria
2 tl sokeria
0,5 tl suolaa
2 dl (200 g) kevyt kermaviiliä tai maustamatonta jogurttia
(n. 2 rkl kevytmajoneesia)

1. Irrota salaatinkerästä lehdet.
2. Levitä muutama lehti tarjoilukulhon pohjalle niin, että ne jäävät näkyviin, kun kokoat salaatin ja revi loput salaatinlehdet käsin silpuksi.
3. Ripottele osa silpusta tarjoiluvadille.
4. Poista mansikoista kanta ja leikkaa mansikat puoliksi tai neljään osaan.
5. Jätä muutama kaunis marja kokonaisena salaatin koristeeksi.
6. Levitä puolet mansikoista salaatin päälle vadille.
7. Sulata ja valuta katkaravut hyvin ja levitä ne mansikoille.
8. Jätä muutama iso katkaravunpyrstö koristeeksi.
9. Laita katkaravuille loppu salaatti ja mansikat.
10. Silppua basilikanlehdet ja ripottele salaatille.

Sekoita kastike.
11. Silppua sipuli varsineen ja sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään.
12. Voit pyöristää kastikkeenmakua majoneesilla.
13. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa viinietikkaa.
14. Valuta kastike salaatille, koristele salaatti ja tarjoile maukkaan leivän kanssa.