500 g hirven lapaa, ulko- tai kulmapaistia
2-3 rkl öljyä
mustapippuria
vehnäjauhoja jauhottamiseen
2 dl sipuliviipaleita
½ l   2 mm:n porkkanaviipaleita
1 l   ½ cm:n perunaviipaleita
laakerinlehti
½ tl suolaa
kotikaljaa tai pilsneriä

Käytä tähän haudutettuun ruokaan vanhemman eläimen lihaa. Leikkaa liha poikkisyin kananmunan kokoisiksi ja sentin paksuisiksi pihveiksi. Nuiji niitä ja katko mahdolliset jänteet.
Mausta pihvit pippurilla, jauhota ne ja ruskista kuumalla pannulla öljyssä. Huuhtele pannu aina paistamisen jälkeen vedellä tai riistaliemellä. Paista lopuksi hetki sipuliviipaleita. Anna lihojen hautua eläimen iän mukaan ½-1 tuntia paistoliemessä laakerinlehden kanssa. Lisää pihvien päälle kaljaa niin, että ne peittyvät kunnolla. Mausta liemi suolalla.
Lado laakeaan kahden litran uunivuokaan puolet porkkana- ja perunaviipaleista. Levitä pihvit ja sipulit kasvisten päälle ja sitten pihvien päälle loput kasvisviipaleet. Kaada vuokaan paistinliemi ja kaljaa niin, että perunat juuri ja juuri peittyvät.
Kypsennä paistosta 150-asteisessa uunissa reilu tunti.