Raaka-aineet<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

1

 

hirven
sisäfile/paistiliha ym..

5

kpl

laakerinlehtiä

6-8

kpl

kokonaisia
maustepippureita

2

tl

meri- tai ruususuolaa
(tavallinenkin käy)

2-10

kpl

valkosipulin kynsiä

 

kastike

 

2,5-5

dl

kermaa

2

dl

lihan paistoliemi

0.5-1

kpl

lihaliemikuutio

 

tarvittaessa

maizena (vaalea)

 

Ohjeet

Tämän ohjeen kanssa pitää vähän aina inspiroida riippuen sitä minkäkokoisen lihan aikoo valmistaa, samoin olen uunin lämpotilan ja ajan joutunut joka kerta muuttamaan (eli vaatii tarkkailua)

1. Paista paisti paistinpannulla niin että se ottaa väriä jokapuolelle

2.laita paisti vuokaan ym ja lisää mausteet lihan päälle ja vuoan pohjalle ja halutessasi n.1-<?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />2 dl vettä pohjalle (lisää kastikeainesta)

3. paista uunin keskitasolla (n. 150-175 astetta) niin että liha ei pääse kuivumaan ja niin että liha on sisältä vielä reilusti punertavaa kun otat sen uunista. (olen joskus käyttänyt lihan kanssa foliota ettei pinta kuivu). uunissa

4. Kun paisti on tarpeeksi paistunut ota se uunista ja leikkaa n 1-2 cm siivuiksi ja paista vielä pannulla niin että saat haluamasi kypsyys asteen.

Kastike:

Kaada paistinliemi kattilaan/pannulle (poista ensin pippurit, laakerinlehdet ja valkosipulinkynnet liemestä) , anna kiehahtaa ja lisää lihaliemikuutio jos tunnet tarvetta, ja sen jälkeen lisää kerma ja anna ylimääräisen nesteen haihtua tai lisää maizenaa. Käytäuunissa käyneet valkosipulinkynnet lisäkkeinä ruoan kanssa.