1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.
2. Vaahdota munat ja sokeri ja lisää maidon joukkoon, samoin maitoon liotettu, jauhettu sahrami, jauhot, sulatettu voi ja rusinat.
3. Alusta pikkuvehnäsiä varten pehmeä taikina ja kohota se kaksinkertaiseksi.
4. Leivo kohonneesta taikinasta erilaisia juhlapullia kuvan mallien mukaan. Osan taikinasta voi leipoa isommaksikin, esimerkiksi komean kylvöleivän.
5. Kohota pullat ja sivele ne ennen uuniin panoa keltuaisella ja ripottele pinnalle raesokeria tai mantelirouhetta.
6. Kypsennä vehnäset 250 asteessa noin 10 minuuttia.
7. Sahramilla maustettu vehnänen kuivaa erittäin herkästi, mikä on otettava huomioon säilytyksessä.
8. Käyttöönotettaessa on pullat sulatettava pakastepakkauksessaan, jotta ne eivät kuivuisi.