n. 2 kg:n keräkaali

Täyte:
1,5 dl ohrasuurimoita
2 - 3 sipulia
1 - 5 valkosipulinkynttä (maun mukaan)
3 dl soijarouhetta
70 g tomaattipuretta
meiramia
soijakastiketta
(oreganoa), timjamia
valkopippuria
1 - 2 rkl siirappia
2 onnellisen kanan munaa
öljyä

Valmistus:
1. Liota ohrasuurimoita pari tuntia vedessä.
2. Keitä tai höyrytä kaalia, että lehdet pehmenevät ja saat ne irrotettua.
3. Leikkaa paksut ruotiosat pois ja silppua ne täytettä varten.

Tayte:
1. Kuullota silputut sipulit ja valkosipulinkynnet öljyssä pannulla, lisää 2 - 3 tl paprikajauhetta.
2. Lisää soijarouhe ja vettä sen verran kuin rouhe imee.
3. Sekoita tomaattipyre ja silputut kaalin kantaosat joukkoon.
4. Yhdistä valutettuihin ohrasuurimoihin.
5. Mausta meiramilla, soijakastikkeella, oreganolla, timjamilla ja pippurilla.
6. Lisää vielä seokseen kaksi raakaa kananmunaa ja sekoita hyvin.
7. Täytä kaalinlehdet täytteellä normaalien kaalikääryleiden tapaan.
8. Kääryleet ladotaan öljyttyyn uunipannuun, vedellä laimennettua siirappia valellaan pinnalle ja annetaan hiljalleen paistua uunissa (175 C).
9. Kääryleitä käännellään silloin tällöin ja valellaan vedellä, jota silloin tällöin lisätään pannuun.
10. Kääryleet voi myös ruskistaa paistinpannussa ja panna sitten pataan liedelle kannen alle kypsymään.