Suomen luonnosta saa monenlaista rikkautta, aina jäniksestä ja sienestä tuoheen asti.

1 jänis
50 g voita
5 ryvässipulia
2 porkkanaa
5 maustepippuria
1 l vettä
1 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa

Leikkaa jäniksestä kintut ja lavat irti. Kuumenna pata ja sulata siinä rasva. Ruskista jänispaloihin  mahdollisimman runsaasti makupintaa. Lisää kasvikset viipaleina ja anna niiden kypsyä ja samalla saada väriä viitisen minuuttia. Lisää mausteet ja vesi. Anna lihojen kypsyä hautuen kannen alla tunnin verran eli kunnes lihat irtoavat luista. Poista lihat padasta  ja siivilöi liemi. Sekoita jauhot kahteen desiin jäähtynyttä  lientä ja vispaa seos jänisliemeen. Anna kastikkeen kiehua  viitisen minuuttia. Maista kastikkeen maku ja keitä sitä tarvittaessa kokoon. Mausta kastike suolalla. Poista fileet selkärangasta ja paistit kintuista. Leikkaa fileet poikkisyin hieman vinoon viipaleiksi. Tarkkaile myös paistien syyrakennetta ennen leikkaamista. Pane lihat vadille ja kaada kastiketta päälle.  
Tarjoa paistin kanssa sienipaistosta.

Sienipaistos

pala ruis-, vehnä- tai voitaikinaa

1/2 dl rypsiöljyä
4 dl haapasientä
2 dl korvasientä
1 dl sipulisulppua
1 tl suolaa
valkopippuria

Kuorrutus

muna
1/2 dl vehnäjauhoja
2 dl kerma-maitoa
2 juustoraastetta

Kaulitse taikina ohueksi ja vuoraa sillä halkaisijaltaan  20 - 25 senttinen uunivuoka. Paista taikinaa 200-asteisessa uunissa viisi minuuttia.

Kuumenna pannu ja sulata rasva. Kypsennä sipulisulppu ja lisää pannulle pakasteesta sulatetut korvasienet ja ryöpätyt haapasienet. Paistele seosta viitisen minuuttia ja mausta se suolalla ja pippurilla. Seokseen voi leikata jotain värikästä kasvista, esim. porkkanaa tai paprikaa.
Levitä seos taikinalle.  Vatkaa muna ja osa nestettä sekaisin. Vispaa jauhot tasaiseksi massaksi seokseen. Lisää loppu neste ja juustoraaste. Levitä kuorrutusseos sienien pinnalle. Kypsennä paistosta 200-asteisessa uunissa 30 minuuttia. Laske uunin lämpöä tarvittaessa.