1 dl ohrasuurimoita
n. 250 g porkkanoita
voita tai margariinia
6 dl kermamaitoa
1-2 munaa
1 tl suolaa
valkopippuria
voinokareita, korppujauhetta
8-10 annokseen:
kaksinkertainen määrä
1. Liota suurimoita yön yli. Keitä ne suolalla maustetussa liotusvedessä kypsiksi.
2. Raasta porkkanat karkealla raastiterällä.
3. Valuta vesi suurimoista ja sekoita ne porkkanaraasteeseen.
4. Kaada seos voideltuun vuokaan.
5. Sekoita maito, munat ja mausteet keskenään ja kaada vuokaan.
6. Paista laatikkoa noin tunti 200 asteisessa uunissa.
Tarjoa porkkanalaatikkoa kinkun ja muiden liharuokien lisäkkeenä.
HELPOMMIN
- Valmista porkkanalaatikkoa 2-3 kuukautta ennen joulua ja pakasta se raakana tai kypsänä.
- Tee suurempi annos kerralla, sillä se valmistuu samalla vaivalla.
- Käytä ohraryynien sijasta keitettyä riisiä tai riisipuuroa.
- Tähteeksi jäänyt riisi- tai ohraryynipuuro sopivat mainiosti porkkanalaatikon valmistukseen.
VAIHTELUA
- Tee vaihteeksi porkkanalaatikkoa riisipuuroa käyttäen.
- Tarvitset 1 ½ dl puuroriisiä, 2 dl vettä ja 8 dl maitoa.
- Lisää riisit kiehuvaan veteen ja keitä noin 5 minuuttia.
- Lisää maito ja jatka keittämistä vielä noin 35 minuuttia.
- Pese, kuori ja raasta ½ kg porkkanoita ja lisää ne riisipuuroon.
- Lisää vielä 1 tl suolaa, 1 rkl fariinisokeria ja 2 vatkattua munaa.
- Kaada seos voideltuun uunivuokaan ja kypsennä 200 asteisessa uunissa vajaa tunti.
MUISTA
- Voit lisätä porkkanat raakaraasteena tai voit keittää ne vähässä, suolalla maustetussa vedessä ja survoa.
- Sekoita sitten kypsä porkkanasurvos riisipuuron tai keitetyn riisin kanssa ja lisää muut aineet.
PAKASTA
- Voit pakastaa porkkanalaatikon kypsänä tai raakana.
- Varaa sulamisaikaa 2-5 tuntia jääkaapissa.
- Pane laatikko puolisulana kuumaan uuniin.
- Porkkanalaatikko säilyy pakasteessa 3 kuukautta.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.