4  viipaletta vaaleata leipää  tai 1 1/2 dl korppujauhoja
2 dl vettä
2 munaa
1 kg hirven jauhelihaa
ripaus maustepippuria
1 dl ruokakermaa
1/2 tl suolaa

Liota leivät tai anna korppujauhon turvota vedessä 1 - 2 tuntia. Vatkaa munat ja vaivaa jauheliha kuohkeaksi. Sekoita murekeaineksista kiinteä taikina. Jaa taikina kahteen osaan. Levitä käsin taikinat omille leivinpapereille 30 x 30 cm:n laatoiksi.

Täyte

2 dl majoneesia
1  tl chilijauhetta
2 dl hienonnettua paprikaa
2 dl ananasmurskaa
1 dl juustoraastetta

Mausta majoneesi chilillä.  Levitä majoneesi taikinalaatoille.  Hienonna paprika rusinaa pienemmäksi kuutioiksi. Levitä paprika, ananasmurska ja juustoraaste taikinoiden päälle. Kääri taikinat paperia apuna käyttäen kääretortun tapaan tiukoiksi rulliksi.  Avaa paperi ja paista rullat saman  leivinpaperin päällä 200-asteisessa uunissa 30 minuuttia. Kääri kypsät rullat omiin papereihin ja anna niiden jäähtyä. Kylmänä rullat on helppo leikata ja sitten lämmittää paperilla suojattuna uunissa. Rulla sopii hyvin myös pakastettavaksi.
Tarjoa hirvirullien kanssa parsakaalia, sienikastiketta ja vihersalaattia.

Hirvikääryle pysyy kiinteänä ja kypsentäminen onnistuu siististi, kun käyttää samaa leivinpaperia rullan muotoiluun, paistamiseen ja loppuhauduttamiseen.