500 g luutonta, jäistä poronpaistia tai lapaa
100 g siansilavaa
tilkkanen vettä
1 tl suolaa
(sipuliakin voi laittaa)

Vuole jäinen liha ohuiksi lastuiksi. Leikkaa silava pieniksi kuutioiksi. Käristä kuumassa padassa ensin silava. Kun neste on haihtunut, liha käristyy. Lisää sen jälkeen tilkka vettä ja suola, mikäli et käyttänyt suolasilavaa. Hauduta kypsäksi.
Käristykseen ei ole mikään pakko panna silavaa. Joidenkin mielestä siihen kuuluu laittaa voita. Ja voita pitäisi laittaa vielä hyvin runsaasti. Toiset taas korvaavat veden oluella. Maustepippuri saattaa sopia hyvin poronkäristykseen. Tärkeätä on se, että käristyksessä on tarpeeksi rasvaa, oli se sitten läskiä tai voita. Jotkut kokkaajat käyttävät molempia.

Tarjoa tulikuumana puikulapottujen tai pottumuusin ja puolukkahillon kanssa.

Yleensä käristys on niin hyvää, että ihminen syö sitä helposti liikaa.