1000598.jpg

Leivoin lasten kanssa sunnuntain kunniaksi pullia, jotka koristelimme vielä vaaleanpunaisella sokerikuorrutteella. Kuvassa lasten taidonnäytteet:0) Hyvin pyörittelivät taikinaa kätösiensä välissä.

Pullataikina
·5 dl maitoa
·50 g hiivaa
·(1 muna)
·1½ - 2 tl suolaa
·1½ dl sokeria
·1 rkl kardemummaa (jätin pois)
·noin 1 kg vehnäjauhoja
·200 g margariinia tai voita
·Voiteluun 1 muna


1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja sekoita kunnes se on liuennut. Jos käytät kuivahiivaa (2 pss) sekoita se osaan jauhoista ja lisää myöhemmin. Lämmitä maitokin lämpimämmäksi (+42 astetta).
2. Lisää suola, sokeri ja kardemumma. Muna ei ole välttämätön pullataikinassa.
3. Sekoita joukkoon jauhoja sen verran, että saat paksun, vellimäisen seoksen.
4. Vatkaa voimakkaasti, että taikina saa ilmaa, sillä se edistää sitkoverkoston muodostumista.
5. Lisää loput jauhot ja viimeisenä pehmeä margariini.
6. Alusta hyvin kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.
7. Peitä taikina muovikelmulla ja anna kohota kaksinkertaiseksi. Kohoaminen nopeutuu kun panet kulhon lämpimään veteen.
8. Voitele leivotut pullat munalla ja paista 225 asteessa pullista riippuen 10-20 minuuttia.
Puolen litran taikinasta saa esim. 3 pitkoa tai 30 pikkupullaa.