1237217845_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tämä on paras makaronilaatikon ohje, mitä olen maistunut.   Ei tosin ole sieltä kevyemmästä päästä:0)

 

7 dl makaroneja

vettä

2 tl suolaa

 

lisäksi:

400 g naudan jauhelihaa

1 iso sipuli

jauhelihamaustetta

rouhittua valkosipulia myllystä

 

munamaito:

8 dl kevyt- tai täysmaitoa

4 kananmunaa

½ - 1 tl suolaa

1 tl basilikaa

2 dl ruokakermaa

 

vuoan voiteluun:

öljyä tai margariinia

 

Keitä makaronit kypsiksi suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta vesi pois

Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipuli pannulla tilkassa margariinia ja lisää jauheliha. Paista jauheliha kypsäksi ja mausta maun mukaan. Sekoita jauheliha makaroneihin kattilassa ja kaada seos voideltuun uunivuokaan. Valmista munamaito sekoittamalla kierrevatkaimella  kulhossa maito, munat, mausteet ja kerma. Kaada munamaito vuokaan. Kypsennä laatikkoa 175 asteessa uunin alatasossa 40-60 minuuttia (riippuu uunista). Ruoka on valmista, kun munamaito on hyytynyt myös keskeltä.