Tämä on paras makaronilaatikon ohje, mitä olen maistunut. Ei tosin ole sieltä kevyemmästä päästä:0)
7 dl makaroneja
vettä
2 tl suolaa
lisäksi:
400 g naudan jauhelihaa
1 iso sipuli
jauhelihamaustetta
rouhittua valkosipulia myllystä
munamaito:
8 dl kevyt- tai täysmaitoa
4 kananmunaa
½ - 1 tl suolaa
1 tl basilikaa
2 dl ruokakermaa
vuoan voiteluun:
öljyä tai margariinia
Keitä makaronit kypsiksi suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta vesi pois
Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipuli pannulla tilkassa margariinia ja lisää jauheliha. Paista jauheliha kypsäksi ja mausta maun mukaan. Sekoita jauheliha makaroneihin kattilassa ja kaada seos voideltuun uunivuokaan. Valmista munamaito sekoittamalla kierrevatkaimella kulhossa maito, munat, mausteet ja kerma. Kaada munamaito vuokaan. Kypsennä laatikkoa 175 asteessa uunin alatasossa 40-60 minuuttia (riippuu uunista). Ruoka on valmista, kun munamaito on hyytynyt myös keskeltä.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.