Kevät tuli Länsi-Suomeen ja oli aika ottaa ensimmäiset askeleet kohti varsinaista grillauskautta.
Neljälle ruokailijalle:
Reilu kilo (8 kpl) kananpojan filepihvejä haluamassasi marinadissa
Grillaa kaasu- tai hiiligrillissä tarpeeksi usein käännellen niin kauan että lihasneste on kirkasta ja pihvit ovat napakan tuntuisia. Ole tarkkana hiiligrillin kanssa, koska se on usein niin kuuma, että liha kärventyy helposti pinnalta.
Jos käytät marinoimatonta lihaa, niin sivele grilliöljyllä kypsentämisen aikana.
Grillisalaatti:
1 prk (2 dl) kermaviiliä
n. 100 g kevytmajoneesia
3-4 pientä tomaattia lohkoina
vajaa 1/2 tuorekurkku paloiteltuna
1/2 punainen paprika pilkottuna
1 pieni sipuli silputtuna
pari-kolme kierrosta mustapippuria myllystä
2 tl Meiran BBQ yrtti mix + valkosipulimaustetta
(voit käyttää vaihtoehtoisesti 1tl suolaa ja muutaman kierroksen kuivattua valkosipulia myllystä maustesekoituksen sijaan)
Sekoita kermaviili ja majoneesi keskenään.
Paloittele vihannekset ja lisää ne kermaviilin ja majoneesin sekaan.
Mausta, ja anna olla vajaa 1/2-tuntia jääkaapissa ennen tarjoilua.
Nauti kananpoika ja salaatti maidon, veden, kivennäisveden tai kevyen valkoviinin kera.
Vinkki:
Samanlaiseen kermaviili-majoneesikastikkeeseen voit tehdä monia eri salaattivariaatioita. Käytä lisukkeina esim. savulohta ja tilliä tai makaronia ja kinkkukuutioita ja yhdistele erilaisia kasviksia ja vihanneksia keskenään.
Kokeile!
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.