1245339523_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Sisko oli tulossa kylään ja halusin leipoa jotain. Löysin Marien blogista herkullisen piirakan ohjeen, jota oli pakko kokeillaHymy Lisäsin ohjeeseen herkkusieniä, koska niitä jäi grillauksessa yli. Tätä teen kyllä toistekin, oli hyvää.

pohja:

 

4 1/2 dl vehnäjauhoja

 

200g margariinia tai voita

 

4 rkl kylmää vettä

 

täyte:

 

300g kinkkusuikaleita

 

1-2 prk ananaspaloja

 

100 -150g sinihomejuustomuruja

 

1 prk 250g ranskankermaa

 

1 prk 200g kermaviiliä

 

3 munaa

 

suolaa

 

paprikajauhetta

 

mustapippuria

 

(valkosipulinkynsi murskattuna)

 

emmental juustoraastetta

 

 Champ herkkusieniä (näitä ei alkuperäisessä ohjeessa ollut)

 

Nypi margariini jauhoihin. Lisää kylmä vesi ja sekoita tasaiseksi. Anna taikinan levätä viileässä noin tunnin.

 

Kauli tai painele taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille. Pistele pohja haarukalla. esipaista pohjaa 225asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Ripottele kinkkusuikaleet tasaisesti pohjalle. (jätä hieman kinkkusuikaleita pinnalle ripoteltavaksi, piirakasta tulee hieman kauniimman näköinen) Valuta ananaspalat ja lado tasaisesti kinkkusuikaleiden päälle. Viipaloi herkkusienet ja ripottele seuraavaksi. Lopuksi sinihomejuuston muruja reilusti. Sekoita kulhossa ranskankerma, kermaviili ja munat. Mausta suolalla, pippurilla ja parikajauheella. (valkosipulimurskalla) Kaada täyte tasaisesti valuttaen piirakan päälle. Ripottele emmentaljuustoraaste pinnalle ja loput kinkkusuikaleet. Paista 225 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes pinta on saanut hieman väriä. Tarjoa lämpimänä tai kylmänä.