n. <?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />1 kg perunoita
2 munan keltuaista
1/2 dl Valio kuohukermaa
25 g Valio voita
1/2 tl jauhettua muskottipähkinää
1/2 tl suolaa
1/4 tl valkopippuria

Keitä kuoritut perunat kypsiksi. Soseuta sähkövatkaimella tai monitoimikoneessa. Lisää joukkoon keltuaiset, kerma, pehmeä voi ja mausteet. Pursota massasta pieniä ruusukkeita pellille leivinpaperin päälle. Voit nostella nokareita myös kahden ruokalusikan avulla. Paista 225 asteessa noin 15 min, kunnes ruusukkeet ovat kauniin ruskeita. Tarjoa liha- ja kalaruokien lisäkkeenä.

Vinkki
Voit valmistaa Duchesse-perunat etukäteen pakastimeen valmiiksi. Kokeile myös maustamista muutamalla valkosipulin kynnellä ja/tai yrteillä!

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />