(6 annosta, á <?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />350 g)

7-8 dl (300 g) penne-pastaa keittämiseen vettä ja suolaa 3 dl (150 g)
juustoraastetta

Jauhelihakastike:
400 g naudan jauhelihaa
1 iso sipuli
1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
1 tl suolaa
3/4 tl mustapippuria
2 tl rosmariinia

Valkokastike:
2 rkl öljyä
1/2 dl vehnäjauhoja
5 dl maitoa
1 tl suolaa
2 munaa

Voitele noin 2 litran vetoinen, mieluiten korkeareunainen uunivuoka.
Valmista ensin valkokastike. Kuumenna rasva kattilassa, sekoita joukkoon jauhot ja lämmitetty maito vähitellen. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen viitisen minuuttia koko ajan sekoittaen. Sekoita joukkoon 1 dl juustoraastetta ja mausta suolalla. Nosta kattila liedeltä ja anna kastikkeen jäähtyä.

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä täysin kypsäksi. Valuta hyvin. (Älä lisää pastan joukkoon öljyä: pennet saavat tarttua toisiinsa.)
Valmista jauhelihakastike pastan kiehuessa. Ruskista jauheliha isossa paistokasarissa. Lisää hienonnettu sipuli ja tomaattimurska. Anna kiehua ilman kantta reilut viisi minuuttia, kunnes neste on osittain haihtunut. Mausta kastike sen kiehuessa mustapippurilla ja rosmariinilla.

Kaada puolet pastasta vuokaan. Ripottele päälle 1 dl juustoraastetta. Levitä päälle jauhelihakastike ja kaada päälle loppu pasta.
Vatkaa munat valkokastikkeen joukkoon. Kaada kastike pastan päälle ja ripottele pinnalle loppu juustoraaste. Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia, kunnes pastitsio on saanut kauniin värin. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua. Tarjoa lisäksi tomaateista, sipulista ja oliiveista tehtyä salaattia.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />