1. Sekoita keskenään kaikki muut aineet paitsi öljy.
2. Kaada öljy seoksen pinnalle ja anna sinapin maustua ja tekeytyä huoneen lämmössä päivän tai pari.
3. Sekoita sinappi ja öljy tasaiseksi ennen tarjoamista.

Sinappi säilyy viileässä pitkään. Pane muutama tippa öljyä sinapin pinnalle suojaamaan kuivumiselta.

JOULUSINAPPI

Joulukinkun sinapiksi voit sekoittaa raikkaan ja hienolle maistuvan sinapin edellä olevasta perussinapista ja omenasoseesta. Voit aluksi käyttää omenasosetta vain teelusikallisen verran annokseen, mutta kokeile myös seosta, jossa on puolet omenasosetta ja puolet sinappia.

Riistaruokien sinappiin sekoitetaan mausteeksi pihlajanmarjahilloa tai sosetta. Maustetut sinapit eivät säily pitkään, joten niitä kannattaa sekoittaa vain kerralla tai parilla tarvittava määrä.