(6 annosta)
Valmistusaika: Alle 30 min
Vaikeusaste: Helppo

1 kpl jäävuorisalaattia
0,5 kpl kurkkua
3 kpl tomaattia
1 kpl sipulia
2 dl oliiveja
180 g fetajuustoa
1 tl oreganoa
Kastike:
1 dl Bertolli Extra Vergine oliiviöljyä
1,5 rkl valkoviini etikkaa
1 kpl valkosipulinkynttä
0,5 tl Sokeria
0,25 tl suolaa
0,25 tl valkopippuria

Suikaloi pestyt salaatinlehdet ja kurkku. Leikkaa huuhdotut tomaatit lohkoiksi ja sipuli renkaiksi. Kokoa salaatti tarjoiluastiaan. Ripottele pinnalle oliivit, fetajuustokuutiot ja oregano. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Tarjoa kastike erikseen tai salaattiin sekoitettuna. Tarjoa salaatin kanssa rapeakuorista patonkia.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Sipulirenkaat kannattaa laittaa hetkeksi kylmään veteen likoamaan ennen salaattiiin lisäämistä. Niistä poistuu se suurin ja pistävin kitkeryys ja varsinkin kun tekee salaattia suurelle yleisölle niin voipi joukossa olla montakin jotka ei tykkää tosi vahvasta sipulin mausta......