300 g nauta-sika tai naudan jauhelihaa
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 porkkana
pieni juurisellerin pala (tämän voi jättää pois)
1 tölkillinen tomaattimurskaa
½ dl kermaa
2-3 rkl rypsiöljyä
3 tl kuivattua tai puoli nippua tuoretta basilikaa
½ tl suolaa
1-2 tl mustapippuria

1. Kuori sipuli, valkosipuli, porkkana ja selleri.
2. Hienonna ne mahdollisimman pieniksi paloiksi terävällä veitsellä.
3. Paista öljytyssä pannussa jauheliha.
4. Kun jauheliha on ruskistunut, vähennä lämpöä.
5. Mausta suolalla ja pippurilla.
6. Lisää kasvikset ja anna kuullottua muutaman minuutin ajan.
7. Lisää tomaattimurska ja kerma.
8. Anna kastikkeen hautua miedolla lämmöllä kymmenisen minuuttia.
9. Sekoita välillä.
10. Sekoita joukkoon basilika ja tarjoa kastike esim. kotimaisten perunoiden kanssa.