(4-6 henkilölle)

500-<?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />600 g ruodotonta kalaa esim. kirjolohen tai siian filettä
4-6 kpl perunaa
2 kpl porkkanaa
1 dl kevätsipulia
tai ruohosipulia
1/2 dl tilliä
1 dl ruokakermaa tai maitopohjaista kasvisrasvasekoitetta
2 rkl sitruunamehua
1 kpl valkosipulin kynsi
1/2 tl mustapippuria
1/2-1 tl suolaa

Leikkaa sopivan kokoisia foliopaloja. Saat folionyyteistä tukevammat laittamalla leivinpaperin palan foliopalan sisälle.
Pilko pestyt ja kuoritut porkkanat ja perunat ohuiksi suikaleiksi. Voit käyttää myös valmiita pakasteperuna- ja kasvissuikaleita. Pilko sipulit ja hienonna tilli. Yhdistä erillisessä astiassa peruna- ja porkkanasuikaleet, sipulit ja tilli. Purista sitruunan mehu.

Leikkaa kala annossuikaleiksi ilman nahkaa. Nostele palat foliopalojen päälle. Mausta sitruunamehulla, mustapippurilla ja suolalla. Asettele kalapalojen päälle pilkotut kasvikset. Lisää puristettu valkosipuli ruokakerman joukkoon ja kaada kermaa hieman jokaiseen nyyttiin.
Voit käyttää myös maidotonta kaurapohjaista kasvisrasvasekoitetta. Sulje nyytit huolellisesti ja kypsennä grillissä tai uunissa 225 asteessa noin 40 minuuttia. <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />