1. Käytä kattilaa, jossa maito ei pala helposti pohjaan. Esimerkiksi paksupohjaista alumiinikattilaa.
2. Huuhtaise kattila vedellä tai pyyhkäise pohjaan voita tai margariinia ennen käyttöä. Kuumenna maito kiehumapisteeseen, mutta älä anna sen kiehua.
3. Nosta kattila liedeltä. Vatkaa kananmunat ja piimä. Hämmennä seos kuumaan maitoon.
4. Anna maitoseoksen seistä riittävän kauan eli kunnes juusto ja hera selvästi erottuvat.
5. Nosta juustomassa reikäkauhalla kostutetulla sideharsolla vuorattuun siivilään. Älä painele heraa liian tarkkaan pois, muuten juustosta tulee liian kovaa.
6. Kaada massa kulhoon ja mausta kevyesti sekoittaen voilla, suolalla ja sokerilla. Oikein hienoon juustoon lisätään vielä 1-2 keltuaista.
7. Painele juustomassa sideharsolla vuorattuun muottiin tai siivilään.
8. Taita harso päälle ja nosta kevyt paino, esimerkiksi lautanen päälle.
9. Laita toinen lautanen muotin alle, sillä juustosta valuu vielä heraa.
10. Jos juusto paistetaan, anna sen olla muotissa yön yli viileässä paikassa.
11. Kumoa juusto uuninkestävälle vadille leivinpaperin tai vanhan tavan mukaan olkien päälle.
12. Sivele pinta keltuaisella ja pidä juusto kuumassa 250 asteen lämpöisessä uunissa 15-20 minuuttia ja tarjoa se lämpimänä.
13. Juusto maistuu myös hyvältä paistamatta, kylmänä.