perjantai, 29. syyskuu 2006
MEETWURSTI-PERUNASALAATTI
1 pieni punasipuli
100-150 g meetvurstia
1 lehtisellerin varsi
3-4 tomaattia
1/2 tl yrttisuolaa
Kastike:
1 keltuainen
1-2 valkosipulinkynttä
2 rkl sitruunamehua
2 maustemitallista suolaa
1 dl öljyä
1 dl kermaviiliä
2 tl tomaattisosetta tai ketsuppia
1/2 dl tuoretta basilikaa (ei välttämätön)
1. Kuori kylmät perunat ja leikkaa kuutioiksi, samoin sipuli.
2. Leikkaa meetvursti, sellerinvarsi viipaleiksi ja tomaatti kuutioiksi.
3. Laita aineet kulhoon.
4. Sekoita pyöreäpohjaisessa kulhossa keltuaiseen puristetut valkosipulinkynnet, sitruunamehu (ja suola).
5. Lisää öljy pienissä erissä voimakkaasti sekoittaen.
6. Kevennä kastike lisäämällä siihen kermaviiliä.
7. Lisää tomaattisose/ketsuppi, hienonnettu basilika ja tarvittaessa suolaa ja pippuria.
8. Kaada kastike salaatin päälle ja sekoita.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.