1/4 l vettä

1/8 hiiva

1/2 tl kardemummaa

2 rkl sokeria

ripaus suolaa

n. 1/2 kg vehnäjauhoja

1/2 dl kylmäpuristettua rypsiöljyä

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

muna pullien voiteluun

<?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />1 dl marmeladia

 

 

PULLATAIKINAN VALMISTUS

 

-murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen

-vatkaa muna kunnolla rikki,

kaada puolet munasta taikinanesteeseen,

käytä loppu pullien voiteluun

-alusta löysähkö taikina

-vaivaa taikinaa viitisen minuuttia,

niin sitä on helppo käsitellä nostatuksen jälkeen

-lisää öljy taikinaan loppuvaivaamisen aikana

-anna taikinan nousta liinan alla lähes kaksinkertaiseksi

 

 

PULLIEN LEIPOMINEN

 

-leivo taikina pötköksi

-jaa pötkö kananmunan kokoisiksi paloiksi

ja pyörittele niistä kiinteäpintaisia pullia

-nosta pullat leivinpaperin päälle uunipellille

-anna pullien nousta liinan alla

lämpimässä paikassa 10 – 15 minuuttia

-lämmitä uuni 200 asteeseen

-voitele pullat munalla

-painele pullien pintaan peukalolla reilu kolo

-laita koloon teelusikallinen marmeladia

-osan pullista voit koristella raesokerilla

 

 

PULLIEN PAISTAMINEN

 

-voitele pullat ja ripottele pinnalle hienoa sokeria

-paista pullia 210 asteessa 10 – 15 minuuttia.

 

 

ANNOKSEN VALMISTUS

 

-tarjoa pullat mehun tai maidon kanssa