(4-5 annosta)<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
300-400g kirjolohta tai lohta
12 kpl Täysjyvä lasagnelevyä (Myllyn Paras)
Tomaattikastike:
1 sipuli
3 valkosipulin kynttä
1 rkl Sydänmerkki-kasviöljyvalmistetta (Becel tai Keiju)
1 tlk tomaattimurskaa
2 tl kuivattua basilikaa, oreganoa tai tilliä
½ tl mustapippuria
½ tl suolaa
1 tl sokeria
Juustokastike:
<?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />1 dl vehnäjauhoja
1 l maitoa
1 pss (150g) pakastepinaattia
½ tl suolaa
¼ tl valkopippuria
ripaus muskottipähkinää
100g Sydänmerkki-juustoa raastettuna
tai n. 150g Sydänmerkki-tuorejuustoa.
1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
2. Tomaattikastike: hienonna sipuli ja valkosipuli ja kuullota niitä hetki kattilassa kasviöljyvalmisteen kanssa. Lisää tomaattimurska ja mausteet. Hauduta noin 10 minuuttia. Tarkista maku.
3. Juustokastike: sekoita kylmä maito, pinaatti ja vehnäjauhot (pinnoitetussa) kattilassa. Kuumenna seosta miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen. Anna seoksen kiehua noin 5 minuuttia. Lisää valmiiseen kastikkeeseen mausteet ja juustoraaste (tai tuorejuusto). Tarkista maku.
4. Leikkaa lohi ohuiksi suikaleiksi.
5. Kokoa lasagne: Kaada korkeareunaisen vuoan pohjalle vähän juustokastiketta ja lado päälle kerros lasagnelevyjä. Levitä seuraavaksi n. ½ tomaattikastikkeesta, lohisuikaleita ja juustokastiketta. Lado taas kerros lasagnelevyjä jne. Jätä päällimmäiseksi kerros juustokastiketta.
6. Paista 200 asteessa 50-60 minuuttia
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.