(4-5 annosta)<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

300-400g kirjolohta tai lohta

12 kpl Täysjyvä lasagnelevyä (Myllyn Paras)

 

Tomaattikastike:

1 sipuli

3 valkosipulin kynttä

1 rkl Sydänmerkki-kasviöljyvalmistetta (Becel tai Keiju)

1 tlk tomaattimurskaa

2 tl kuivattua basilikaa, oreganoa tai tilliä

½ tl mustapippuria

½ tl suolaa

1 tl sokeria

 

Juustokastike:

<?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />1 dl vehnäjauhoja

1 l maitoa

1 pss (150g) pakastepinaattia

½ tl suolaa

¼ tl valkopippuria

ripaus muskottipähkinää

100g Sydänmerkki-juustoa raastettuna

     tai n. 150g Sydänmerkki-tuorejuustoa.

 

1.  Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

2. Tomaattikastike: hienonna sipuli ja valkosipuli ja kuullota niitä hetki kattilassa kasviöljyvalmisteen kanssa. Lisää tomaattimurska ja mausteet. Hauduta noin 10 minuuttia. Tarkista maku.

3. Juustokastike: sekoita kylmä maito, pinaatti ja vehnäjauhot (pinnoitetussa) kattilassa. Kuumenna seosta miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen. Anna seoksen kiehua noin 5 minuuttia. Lisää valmiiseen kastikkeeseen mausteet ja juustoraaste (tai tuorejuusto). Tarkista maku.

4. Leikkaa lohi ohuiksi suikaleiksi.

5. Kokoa lasagne: Kaada korkeareunaisen vuoan pohjalle vähän juustokastiketta ja lado päälle kerros lasagnelevyjä. Levitä seuraavaksi n. ½ tomaattikastikkeesta, lohisuikaleita ja juustokastiketta. Lado taas kerros lasagnelevyjä jne. Jätä päällimmäiseksi kerros juustokastiketta.

6. Paista 200 asteessa 50-60 minuuttia