Tein yhtenä päivänä tällaista kastiketta ja oli todella hyvää.  Ohje on kopsattu aikonaan joltain keskustelupalstalta ja muokattu mieleiseksiHymy

 

400g Porsaan lihasuikaleita
1 iso sipuli
Paprikajauhetta
1prk Ananasta
Juoksevaa margariinia
6rkl Vehnäjauhoja
Vettä
Vasikan fondia
Sinappia
Ketsuppia
Mustaa pippuria myllystä

Ruskista kuumalla pannulla n. puolituntia huoneen lämmössä olleet lihasuikaleet ja lisää ruskistuksen lopussa sipuli pannulle kuulottumaan. Tee kattilassa kastike. Kaada kattilaan juoksevaa ja vehnäjauhot. Juoksevaa tulisi olla sen verran, että jauhot eivät paakkuunu kuiviksi hipuiksi. Kun seos alkaa ruskistua, lisää joukkoon vesi ja fondi. Lisää mausteet oman maun mukaan. Jos kastike on liian ohutta, voit sakeuttaa sitä lisäämällä joukkoon kylmään veteen sekoitettua vehnäjauhoa ohuena nauhana (näin ei tule paakkuja). Lisää kastikkeen joukkoon ruskistetut lihat ja ananaspalat. Anna kastikkeen kiehua kannen alla n. puoli tuntia ja lisää sekaan ananakset. Anna kiehua vielä 15-30 min. Tarjoa riisin tai perunan kanssa.