Tein myös toisen omenapiirakan. Pidimme kyllä enemmän tuosta toisesta omenapiirakasta.
- Sulata voi tai margariini huoneenlämpöiseksi. Sekoita yhteen jauhot, sokeri ja kaneli. Lisää seokseen pehmennyt rasva, rahka, maito ja muna. Sekoita nopeasti taikinaksi. Lisää tarvittaessa jauhoja.
- Jaa taikina kahteen osaan. Anna levätä jääkaapissa puoli tuntia.
- Soseuta omenat. (Ohje täällä). Käytä nesteenä omenatuoremehua tai tiivistettä. Keitä lohkot hajalle kattilassa miedolla lämmöllä. Säädä uunin lämpö 200 asteeseen.
- Kauli toinen taikinanpuolikas reilusti vuoan kokoiseksi levyksi. Nosta se vuokaan ja esipaista 10 minuuttia. Kauli toinen osa suorakaiteen muotoiseksi levyksi ja leikkaa suikaleiksi.
- Levitä omenasose piirakkapohjalle ja ripottele pinnalle kanelia. Tee taikinasuikaleista ristikko päälle. Paista uunin keskiosassa 30 -40 minuuttia. Ripottele jäähtyneen piirakan pinnalle tomusokeria ennen tarjoilua.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.