Tein myös toisen omenapiirakan. Pidimme kyllä enemmän tuosta toisesta omenapiirakasta. 

 

8-10 palaa
 
noin 4 dl vehnäjauhoja
2 rkl sokeria
½ tl jauhettua kanelia
50 g voita tai margariinia
¾ dl rahkaa
½ dl kevytmaitoa
1 muna
 
TÄYTE:
 
6 omenaa (mieluiten hapahkoa)
1 dl sokeria
1 dl omenatuoremehua (tai tiivistettä)
½ tl jauhettua kanelia
3 rkl tomusokeria
 
  1. Sulata voi tai margariini huoneenlämpöiseksi. Sekoita yhteen jauhot, sokeri ja kaneli. Lisää seokseen pehmennyt rasva, rahka, maito ja muna. Sekoita nopeasti taikinaksi. Lisää tarvittaessa jauhoja.
  2. Jaa taikina kahteen osaan. Anna levätä jääkaapissa puoli tuntia.
  3. Soseuta omenat. (Ohje täällä). Käytä nesteenä omenatuoremehua tai tiivistettä. Keitä lohkot hajalle kattilassa miedolla lämmöllä. Säädä uunin lämpö 200 asteeseen.
  4. Kauli toinen taikinanpuolikas reilusti vuoan kokoiseksi levyksi. Nosta se vuokaan ja esipaista 10 minuuttia. Kauli toinen osa suorakaiteen muotoiseksi levyksi ja leikkaa suikaleiksi.
  5. Levitä omenasose piirakkapohjalle ja ripottele pinnalle kanelia. Tee taikinasuikaleista ristikko päälle. Paista uunin keskiosassa 30 -40 minuuttia. Ripottele jäähtyneen piirakan pinnalle tomusokeria ennen tarjoilua.