kaksi puolen kilon

painoista kuhaa

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Kalaliemi

kuhien päät ja nahat

<?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />1 l vettä

5 valkopippuria

5 maustepippuria

pala laakerinlehteä

1 dl porkkanapaloja

1 dl sipuliviipaleita

 

 

KEITÄ PERKEISTÄ KALALIEMI

 

-laita kalan päät, ruodot ja nahat veteen kiehumaan

-kun liemi kiehahtaa, ota pois vaahto pinnalta

-murskaa pippurit lihanuijalla talouspaperin välissä ja laita kalaliemen joukkoon

-anna liemen kiehua hiljalleen 30 minuuttia

-anna liemen jäähtyä 30 minuuttia, jolloin ruodoista irtoaa vielä makua

-siivilöi liemi

 

 

KEITÄ KUHAKEITTO

 

½ l perunaa sentin kuutioina

1 l kalalientä

kuhan fileet

1 dl sipuliviipaleita

1 dl purjoa kahden millin suikaleina

1 dl porkkanaa millin suikaleina

1 dl sellerin vartta millin suikaleina

1 rkl tillinlehtiä

suolaa

persiljaa

 

 

-kuori ja leikkaa kasvikset

-laita perunat ja kasvikset kattilaan,

kaada kalaliemi päälle ja keitä 10 minuuttia

-irrota ruodot kuhafileestä ja paloittele se

-lisää keittoon kuhapalat

-jatka keittämistä noin 10 minuuttia

eli kunnes perunat ovat pehmeitä

-mausta keitto suolalla, tillillä ja persiljalla

 

 

ANNOKSET VALMIIKSI LAUTASELLE

 

-kauho sopiva määrä keittoa lautaselle ja tarjoile ruisleivän kera