<?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />2 litraa vettä

1 litra porkkanaa sentin paksuisina paloina

1 litra perunalohkoja

ripaus suolaa

ripaus sokeria tai nokare hunajaa

1 dl hienonnettua persiljaa

2 rkl ruokakermaa tai juustoraastetta

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

 

KASVISSOSEKEITON VALMISTUS

 

-pese ja kuori porkkanat ja perunat

-leikkaa perunat kahtia ja porkkanat sentin paloiksi

-pane kasvikset kattilaan ja kaada vesi päälle

-keitä kasviksia 30 - 40 minuuttia eli niin kauan, kunnes porkkanat ovat pehmeitä

-kaada keitinvesi talteen

-soseuta kasvikset survomalla, tehosekoittimella tai painamalla ne karkean siivilän läpi

-kaada 1 ½ litraa keitinlientä kasvissoseen päälle ja anna keiton kiehua pari minuuttia

-jos keitto on liian löysää, notkista sitä keitinliemellä

-mausta keitto suolalla, hunajalla tai ripauksella suolaa

 

 

KASVISSOSEKEITTOANNOS LAUTASELLE

 

-laita annos keittoa lautaselle

-koristele tuoreella persiljalla