sunnuntai, 29. lokakuu 2006
METSÄSTÄJÄN AAMUPALA
Ruis-marjapuuro antaa hyvän potkun päivälle.
Kypsennä puuroa pari litraa. Syö1/2 litraa aamulla ja ota loppu puuro metsälle mukaan eväitten jälkiruoaksi.
Paista hirvieläimen vasan paisti leikkeleeksi leivälle ja varaa marjamehua juomaksi.
Ruis-marjapuuro
1 1/2 l vettä
3 dl ruisjauhoja
1 1/2 dl puolukkasurvosta
½–1 dl sokeria
Sekoita raaka-aineet vispilällä veteen ja keitä puuroa liedellä jauhojen karkeuden mukaan vähintään puoli tuntia.
Peuran paahtopaisti
Pane hirvieläimen paahtopaisti paistopussiin ja työnnä paistomittari lihan sisälle. Kypsennä lihaa 100-asteisessa uunissa, kunnes mittari näyttää +58 astetta. Mausta liha suolalla ja kääri paisti folioon. Peitä paketti liinoilla ja anna lihan vetäytyä 20 minuuttia. Leikkaa paahtopaisti poikkisyin viipaleiksi.
Huomio, että lihassyyt kulkevat kahteen eri suuntaan.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.