Tämä yksinkertainen ja raikas mansikkatäytekakku maistuu yhtä hyvin aikuisten juhlissa kuin pikku prinsessojen synttärijuhlillakin.

Pohja:
4 munaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
vuokaan rasvaa ja korppujauhoja

Täyte & koristelu:
n. 0,5 dl maitoa tai mietoa mehua
5 dl vispikermaa
1 banaani
2,5 rkl sokeria
n. 100 g valkosuklaata
n. 4 dl tuoreita mansikoita
(ruusun terälehtiä)

OHJEET: Leivo tavallinen täytekakkupohja tai osta pohja valmiina. Jauhot ja leivinjauhe sekoitetaan keskenään, munat ja sokeri vatkataan vaahdoksi ja sekoitetaan jauhoihin. Kakkupohja paistetaan jauhotetussa vuoassa uunin alatasolla 175 asteessa n. 30-45 minuuttia kunnes pinta ruskistuu ja kakun ja vuoan väliin  muodostuu pieni rako.

Halkaise jäähtynyt kakku ja lusikoi maitoa tai mehua kostukkeeksi puolikkaille. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sokerilla. Ota 1/3 kermavaahdosta täytteeksi ja soseuta joukkoon 1 banaani. Raasta jääkaappikylmä suklaalevy karkeaksi raasteeksi ja sekoita noin puolet raasteesta täytteeseen. Levitä täyte toiselle puolikkaalle ja nosta toinen puolikas päälle.

Levitä loput kermavaahdot kakun pinnalle ja ripottele päälle valkosuklaata. Pinoa osa mansikoista keoksi kakun keskelle ja asettele loput mansikat halkaistuina koristeeksi keon ympärille ja reunoille. Jos pihallasi kasvaa ruusuja, voit korvata joka toisen mansikan ruusun terälehdillä.

Valkosuklaa-mansikkakakku, ohje

Ohje ja kuvat perhekerhon sivuilta.