Jotta ihminen pystyy työskentelemään tehokkaasti, elimistön pitää saada kuitu- ja ravintopitoista ruokaa 3–4 tunnin välein. Metsällä kaikkien aistien pitää olla tehokkaina koko päivän, ja siksi aamu on parasta aloittaa kuitupitoisella puurolla ja riistavoileivillä.
Ruis-marjapuuro antaa hyvän potkun päivälle.
Kypsennä puuroa pari litraa. Syö1/2 litraa aamulla ja ota loppu puuro metsälle mukaan eväitten jälkiruoaksi.
Paista hirvieläimen vasan paisti leikkeleeksi leivälle ja varaa marjamehua juomaksi.

Ruis-marjapuuro

1 1/2 l vettä
3 dl ruisjauhoja
1 1/2 dl puolukkasurvosta
½–1 dl sokeria

Sekoita raaka-aineet vispilällä veteen ja keitä puuroa liedellä jauhojen karkeuden mukaan vähintään puoli tuntia.

Peuran paahtopaisti

Pane hirvieläimen paahtopaisti paistopussiin ja työnnä paistomittari lihan sisälle. Kypsennä lihaa 100-asteisessa uunissa, kunnes mittari näyttää +58 astetta. Mausta liha suolalla ja kääri paisti folioon. Peitä paketti liinoilla ja anna lihan vetäytyä 20 minuuttia. Leikkaa paahtopaisti poikkisyin viipaleiksi.
Huomio, että lihassyyt kulkevat kahteen eri suuntaan.